szepuljunk.com

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Látogatók

Kezdőlap
Mellműtét után - Hatásos légzés
Felhasználói értékelés: / 3
Már az ágyban fekvés idején figyelni kell a hatásos és mély lélegzésmódra. A mellkasfali metszés, a szorító kötés, a fájdalom és a félelem miatt felületes, lassú vagy éppen túl gyors légzés, köhögési képtelenség, nehézlégzés alakulhat ki, amely a tüdőgyulladás veszélyét is hordozza.
 
Ha a mellkasi kötést túl szorosnak találjuk, jelezni kell az orvosnak. A beteget megtanulhatja, hogyan rögzítheti tenyerével a műtéti területet a légzési gyakorlatok és a köhögés ideje alatt. A légzés az esetleg elrendelt spirométer segítségével ösztönözhető. Fontos, hogy a beteget mihamarabb járjon.

Hozzászólások (11) | Kedvencekhez (0) | Találatok: 4607

Bővebben...
 
Mellműtét után - Első napok
Felhasználói értékelés: / 2
A műtéti beavatkozás – legyen az kicsi vagy nagy – mindig nehéz időszakot jelent életünkben. Tagadhatatlanul nagyobb az izgalom, ha az operáció az ember valamely lényeges tulajdonságát, például nőiességét érinti. Ebbe a kategóriába tartoznak a különböző mellműtétek.

Hozzászólások (11) | Kedvencekhez (0) | Találatok: 6146

Bővebben...
 
Mellműtét után - Gondos tisztálkodás/Kényelmes öltözék
Felhasználói értékelés: / 3
 
A tisztálkodásra, testápolásra, bőrvédelemre különösen ügyelni kell. Mindennap le kell zuhanyozni, viszont a kádfürdő, az „áztatás" kerülendő. Zuhanyozás után a bőrt testszerte gondosan szárazra kell törölni és testápolóval kezelni. A száraz vagy viszkető bőrre kukoricakeményítőt használhatunk.
 
Gyulladt területen kerülni kell a hintőpor, parfüm, olajos krém vagy kenőcs, de még a testápoló használatát is. Kefét a bőrre lehetőleg ne, csak a körömhöz használjunk. A beteg végtagot óvni kell minden olyan behatástól, amely a meleg révén gyulladást válthat ki (például szolárium vagy nagyon erős napsütés, szauna, forró fürdő 2 hónap stb). A műtéti területet szárazon kell tartani, gyakran szükséges levegőztetni. Amilyen gyakran csak lehet, a beteg emelje meg emlőjét, áramoltassa a levegőt, legyezzen.

Hozzászólások (11) | Kedvencekhez (0) | Találatok: 17398

Bővebben...
 
<< Első < Előző 1 2 3 4 Következő > Utolsó >>

Találatok 16 - 18 / 18

Szólj hozzá cikkeinkhez

1. A zsírleszívástól a fürdőruhák (1x)