szepuljunk.com

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Látogatók

Kezdőlap
Mellműtét után - Gondos tisztálkodás/Kényelmes öltözék PDF Nyomtatás E-mail
Felhasználói értékelés: / 3
GyengeJó 
Tartalomjegyzék
Mellműtét után - Gondos tisztálkodás/Kényelmes öltözék
oldal 2
 
A tisztálkodásra, testápolásra, bőrvédelemre különösen ügyelni kell. Mindennap le kell zuhanyozni, viszont a kádfürdő, az „áztatás" kerülendő. Zuhanyozás után a bőrt testszerte gondosan szárazra kell törölni és testápolóval kezelni. A száraz vagy viszkető bőrre kukoricakeményítőt használhatunk.
 
Gyulladt területen kerülni kell a hintőpor, parfüm, olajos krém vagy kenőcs, de még a testápoló használatát is. Kefét a bőrre lehetőleg ne, csak a körömhöz használjunk. A beteg végtagot óvni kell minden olyan behatástól, amely a meleg révén gyulladást válthat ki (például szolárium vagy nagyon erős napsütés, szauna, forró fürdő 2 hónap stb). A műtéti területet szárazon kell tartani, gyakran szükséges levegőztetni. Amilyen gyakran csak lehet, a beteg emelje meg emlőjét, áramoltassa a levegőt, legyezzen.

Kényelmes öltözék

A megfelelő ruházkodás nemcsak fizikai, de pszichés szempontból is nagyjelentőséggel bír. A beteg viseljen kényelmes ruhát, semmi ne legyen szoros, ne nyomjon és ne vágjon be, főleg ne a melltartó, de még az óra vagy a gyűrű sem. A szoros holmik gátolják a megfelelő vér- és nyirokkeringést, ami nyiroködémához vezethet.

A megfelelő melltartó kiválasztása és viselése mind a részleges emlőeltávolítás, mind az esetleges későbbi emlőhelyreállító műtét után rendkívül fontos. A melltartónak rögzítenie, védenie és támasztania kell az érintett területet, ugyanakkor hozzá kell járulnia a külső megjelenés harmóniájához. Az emlőbimbó irritációjának és berepedésének megelőzése érdekében ajánlatos nagyobb kosarú melltartót használni, a mellbimbót puha betéttel vagy textíliával fedni, és jobb kerülni a dróttal merevített melltartót.

Az emlőrekonstrukción átesett betegnek tudniuk kell, mit várhatnak a műtéttől. A természetes mellet méretben, formában és körvonalakban tökéletesen utánozni nem lehet. Közvetlenül a műtét után a mell megduzzad, elszíneződik, és általában a mellkasfalon a normálisnál magasabban helyezkedik el. Fontos tudni, hogy ez az állapot időleges. A rekonstruált mell általában addig nem válik szimmetrikussá, míg az implantátum körüli szövet vagy izomlebeny feszül. Kiformálódása az egész felépülési folyamat során tart, és összességében 3-6 vagy akár több hónapot is igénybe vesz.

 


Kedvencekhez (0) | Találatok: 17463

Hozzászólások (11)
1. 20-02-2013 17:26
red sole heels
http://www.redclshoes.com cheap red bottom shoes
Írta: jonajona (Regisztráltak)
2. 20-02-2013 17:26
cl shoes
Very inspirational post! Thank you!.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
3. 16-02-2013 01:24
breitling replica watches
http://www.nanwatches.org/ rolex copies
Írta: jonajona (Regisztráltak)
4. 16-02-2013 01:24
hublot replica watches
Why didn’t I find this post earlier? Keep up the good work!.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
5. 11-02-2013 11:17
plus size bridesmaid dresses
http://www.redsolesshoes.net christian louboutin on sale
Írta: jonajona (Regisztráltak)
6. 11-02-2013 11:17
dark purple bridesmaid dresses
Howdy there,just found your Blog when i google something and wonder what hosting do you use for your blog,the speed is more faster than my blog, i really want to know it.will back to check it out,i appreciate it.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
7. 10-02-2013 21:15
affordable wedding gown
http://www.bigdress.org hot prom dresses
Írta: jonajona (Regisztráltak)
8. 10-02-2013 21:15
prom dresses
Is it a big deal when you are ot yet ready to update, lol! Take time with the previous one because many are not yet explored.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
9. 09-02-2013 15:16
brautmode schwangere
http://www.barkleider.net/ bardress.org
Írta: jonajona (Regisztráltak)
10. 09-02-2013 15:15
brautmode große größen
Thank you for the intelligent critique. Me and my neighbour were just preparing to do some research about this. I am very grateful to see such great information being shared freely out there.
Írta: jonajona (Regisztráltak)


 
Következő >

Szólj hozzá cikkeinkhez

1. A zsírleszívástól a fürdőruhák (1x)