szepuljunk.com

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Látogatók

Kezdőlap
Impantátumok Nyomtatás
Felhasználói értékelés: / 13
GyengeJó 
Mellnagyobbítás – implantatio

Image1962 óta használnak az orvostudományban szilikont, bizonyíthatóan 1968 óta ültetnek be emlőnagyobbítás céljából szilikon implantatumot. Azt tudni kell, hogy minden jó minőségű betét külső burka szilikon.

A belseje lehet:

Standard kohezív szilikon zselé - lágy, tömör, elasztikus anyag. Gátolja a burok ráncosodását. Ezt használják a leggyakrabban.

Erős kohezív szilikon zselé - nagyon tömör állagú, keményebb tapintatú.

Fiziológiás sóoldat - steril injekciós víz: 0,9% NaCl. A megfigyelések szerint a sóoldat só összetevőjének dörzsölő tulajdonsága miatt növeli a burok "elfáradásának" kockázatát, ráadásul egyetlen gyártó cég sem vállal 100%-os garanciát a töltő szelepre, egy idő után a víz egy kisebb mennyisége kiszivároghat. Ez nem kóros, nem fog leereszteni a mell, mint egy lufi, de veszít a feszességéből, formájából és ha a másik mell betéte nem hasonló mennyiségű vizet enged ki, akkor felemás lesz a mell nagysága. Az USA-ban mégis ezt preferálják leginkább, míg Európában inkább az 1.-et.

Polyvinyl-pirolidin /PVP/ ártalmatlan anyag, magas vízkoncentrációval. Nincs vele tapasztalatom.

Hydrogél - sokféle összetételben készíthető, zselésített víznek is mondhatjuk. Pár éve engedélyezett csak Magyarországon.

Növényi olaj - szója-olaj. Pár éve külföldön "nagyon divatos" kezdett lenni, aztán alig 3 év múlva rájöttek, hogy nagyon rossz, mert sokat veszíthet méretéből, igen erős szaga van, nem stabil, "avasodik" kivétele körülményes, ha sérül sok problémát okozhat a páciensnek és a sebésznek is. Magyarországon tilos!
 
A mellnagyobbítás az egyik leglátványosabb eredménnyel járó esztétikai beavatkozás. Az arányos, formás női mell a nőiesség szimbóluma, nagymértékben hozzájárul az attraktív külsőhöz, és önbizalmat kölcsönöz.

Az emlőimplantatumok külső tokja egy gumiszerű, puha szilikon. A töltőanyag félfolyékony szilikongél, mely az emberi zsírszövethez hasonló konzisztenciájú, puha, természetes tapintatot eredményez, kiváló esztétikai hatás érhető el. A kezdetektől merültek fel aggályok a tokból kikerülő szilikon esetleges káros hatásaival kapcsolatban, ezért a fejlesztések során igyekeztek ezt kiküszöbölni. A külső tok megerősítésén kívül a biztonságot szolgálja az úgynevezett kohezív gél töltőanyag alkalmazása, mely kocsonyás állagú. Ez az anyag a tok sérülése esetén sem folyik szét, tapintata viszont valamivel tömöttebb, mint a folyékony gélé. Töltöanyagként fiziológiás sóoldatot is használnak, mely tulajdonképpen az élettani infúziós oldat összetételével megegyező, a szervezetbe kerülve felszívódik.

Gyakori félelem, hogy a szervezet nem fogadja be az implantatumot. Mivel a szilikon abszolút szövetbarát, nem vált ki biológiai reakciót, ez nem fordul elő. Ha az implantatumot a műtétet követő napokban el kell távolítani, annak leggyakoribb oka nem ez, hanem valamilyen fertőzés kialakulása.
A szilikonimplantatum bizonyítottan nem okoz daganatos megbetegedést. Egyes vizsgálatok szerint az implantatumviselő nők emlőrákhalálozása alacsonyabb, de ez nem a szilikon valamiféle védő szerepének tudható be. Ezek a hölgyek sokkal jobban odefigyelnek a mellükre, hamarabb észlelik a gyanús csomót, és a korai stádiumban felfedezett betegség gyógyítása is eredméynesebb. Nem sikerült igazolni az autoimmun kötőszöveti betegségek kialakulásának fokozott kockázatát sem.
 
Forrás: www.janky.hu 

 

 

Szólj hozzá cikkeinkhez

1. A zsírleszívástól a fürdőruhák (1x)