szepuljunk.com

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Látogatók

A zsírleszívástól a fürdőruhákig I. Nyomtatás
Felhasználói értékelés: / 30
GyengeJó 
Tartalomjegyzék
A zsírleszívástól a fürdőruhákig I.
oldal 2
oldal 3

Figyelmeztetés: Strandszezon a láthatáron!

Légyszi hozd a legjobb tested!

lapos_hasA rémálom a nyakunkon van! Pár napig boldogok voltunk a tavasz illatától, aztán elkezdődött a horror. Az egész éves gürcölésre most rá kell tennünk egy lapáttal, ha nem akarunk képletesen is beégni a napon!

Szóval itt az idő, lányok és fiúk, hogy tegyünk valamit!

A főszezon kezdetéig még van úgy nyolc hét, pont elég, hogy átalakítsuk magunkat. De már ma nekiállunk! Én mindenképp, mert szeretek a strandon szocializálni, és nem egy kalap és napszemüveg mögött incognito pásztázni a parti fövenyt. 

Szóval semmi pánik, van még időnk! És nemcsak jól akarunk ám kinézni, de valójában FORMÁBA lendülni!

Képzeld ezt el: csodás vállak, karcsú derék és önbizalmat sugalló tekintet.  Ez kell nekünk!

1. Kardio-edzés

Ne gondoljuk, hogy csak mert egy adott izomcsoportra dolgozunk, az „ottani” zsírt égetjük! Mi másért edzenének hasra annyian, ha nem azért, hogy hasizmozás közben az ottani, hasi zsírt égessék.

Ez nem hiba, mert erős hasizomra szükségünk van a gerinc egyensúlyához.

A helyzet azonban az, hogy ettől nem fognak kilátszani a hasizmok.

A hasizmok akkor lesznek szembeötlőek, mikor a tested zsírszázaléka addig csökken -a bőröd addig vékonyodik- míg végre kilátszhatnak az izom-dombocskák.

Tehát a lapos hashoz, „Madonna karhoz” és egyéb hasonlóan szálkás testrészekhez zsírt kell égetni. A zsírt a szervezet mindenütt egyszerre égeti! A „vágott” hasizom ott van nálad is, csak még nem látszik!

Zsírégetés első lecke. A test kb.20 percnyi kardió mozgás (futás, jogging, power-walk, stb.) után kezd csak zsírt égetni. Addig vígan üzemel a szénhidrát (cukor) raktárak üzemanyagából. Ekkor is csak alacsony százalékban használja a zsírraktárakat, majd ahogy telik az idő, egyre inkább rájuk összpontosít.

Az edzésedben nem az a cél, hogy „szívinfarktus-közeli” állapotba kerülj, hanem hogy hatékony legyél! Az optimális zsírégető zónán belül kell maradnod. Ez a testsúlyodtól, korodtól és persze a nemtől is függ, általában a 100-130-as pulzustartományról van szó. Ezen belül nem fogsz kiakadni, vagy megutálni a mozgást, ugyanakkor a maximális zsírégető hatást éred el.

Ha nem rendelkezel kellő tapasztalattal, a kezdeteknél mindig kérd megfelelő képzéssel rendelkező fitness-edző véleményét. Nem a kigyúrt, önjelölt izomagyakét, hanem kreditált edzőkét!

Ha alakformálás, izomépítés a célod, nem szükséges túlzásba vinni a kardió edzéseket, elég a heti 3x 30 perc. Ezzel formában tartod a keringési rendszert és segíted súlyemelő edzések hatékonyságát,

Ha zsírégetés a célod, akkor minden eltelt perc számít! Én általában 50 perc kardióval kezdem az edzést, de nem most kezdtem. Azt javaslom, kezd 40 perccel, és fokozatosan építsd fel magad. Váltogasd a gépeket, hogy ne legyen unalmas. Ha a szabadban gyalogolsz, építs be futó szakaszokat. Ideje leporolni a mountain-bike-ot, vagy kerekes korcsolyát is. 
< Előző   Következő >

Szólj hozzá cikkeinkhez

1. A zsírleszívástól a fürdőruhák (1x)