szepuljunk.com

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Látogatók

Kezdőlap
A zsírleszívástól a fürdőruhákig II. Nyomtatás
Felhasználói értékelés: / 8
GyengeJó 
Tartalomjegyzék
A zsírleszívástól a fürdőruhákig II.
oldal 2
4. Szépségműtét! (zsírleszívás)

671611_heat
Igazából nem akartam beszélni róla. Nem, azért mert ellenzem, vagy ilyesmi. Teljesen semlegesen azt vallom, hogy mindenkinek magának kell eldöntenie az előnyöket és hátrányokat.

Akkor néhány tény, jó?

Kinek lehet: bárkinek, akinek izolált zsírlerakódásai vannak testén. Készülj fel, hogy csak bizonyos mennyiséget vehetnek le, konkrétan beavatkozásonként 3,2 litert maximum. A bőrt nem vehetik fél centinél vékonyabbra, mert tönkretennék keringését.

Miből áll a műtét: apró bevágásokon egy üreges csövet (cannula) vezet az orvos a bőr alá. Ezt előre-hátra mozgatva távolítja el a zsírsejteket. Amiket aztán felszippant a masina (innen a név).

Mit várhatsz utána: a kis bevágásokon keresztül még pár napig folyadék szivárog. Kompressziós ruhát kell viselned, hogy a „megdolgozott” bőrt lenyomva csökkentse a trauma okozta folyadék felhalmozódást.

Várható eredmény: 2-6 hét között.

Visszahízhatok a leszívott területre: Nem igazán. Tinédzserkorban megszűnik a zsírsejtek képződése, ha akarnál sem tudnál többet termelni a leszívott területen. Ha hízol, tested más területein lesz látványos, emiatt akár még „fura” alakod is lehet.

Ár: 60-100 Ezer forint per felület (a tenyered egy felületnek számít) Alkudni kötelező! (Sírd el magad, vagy használj más bevált módszert! :)

Fontos: Jó orvost válassz! Ha nem végzi jól feladatát előfordul, hogy egyes területeken fodros marad a bőr az egyenetlen munka miatt. Ha túl vékonyra veszi a bőrt, elszíneződés és sejthalál is előfordulhat. Az is fontos, hogy jól elrejtse a bevágásokat. Vannak területek, ahol a bőr nem elég rugalmas, és ha itt sok zsírsejtet távolítanak el, a bőr „lóghat”, túl laza maradhat.

Halálozási ráta: 20-100 haláleset minden 100.000 zsírleszívásra. 
< Előző

Szólj hozzá cikkeinkhez

1. A zsírleszívástól a fürdőruhák (1x)