szepuljunk.com

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Látogatók

Kezdőlap
Szakítás a láthatáron!!! Nyomtatás
Felhasználói értékelés: / 6
GyengeJó 
Tartalomjegyzék
Szakítás a láthatáron!!!
oldal 2

szakitas1Egy szép napon őrülten szerelmes vagy egy pasiba/ nőbe. Ölelkeztek a kanapén, nevettek a Story magazinon, pizzát etettek egymással. És akkor -teljesen váratlanul- hirtelen megtörténik. Megkér szépen, hogy ülj le, majd megtartja „Nem-te-vagy-a-hunyó-hanem-én" -beszédét. Aha, ezt már ismerjük. Erre nem lehet semmit mondani, hisz velünk, ugyebár nincs baj. Mi, jobb szó híján, tökéletesek vagyunk. Minden az ő hibája, mondja. Így nem kell magyarázatokba bocsátkoznia, hogy miért is, és persze kivel mással (is).

Összezavartan meredsz magad elé a sokktól: "Hogyan lehettem ennyire vak? Miért nem láttam a jeleket?" Szakítani nem könnyű. 

Az egód, és persze a szíved is kék-zöld a váratlan „ütésektől". Ha láttad volna ez a „gyorsvonatot", ami éppen elütött, bizonyára most jobban ülne az egész dolog a gyomrodon.

Klisé: az ember hátrafelé mindig tökéletesen lát. Ezt, meg azt „kellett volna tennem". Milyen okosak is vagyunk így utólag! Ezt elkerülendő összegyűjtöttük Neked a top 5 figyelmeztető jelet!

 
5 jel, hogy a kirúgás határán jársz!

1. Kötekedés. Senki nem mondja, hogy a nap 24 órájában nagy békességnek kell honolnia otthonotokban. Nem elég, hogy nem lehetséges, még csak nem is egészséges. Az építő jellegű viták segítik egy kapcsolat fejlődését. Ha azonban úgy találod: partnered minden piti dologba beleköt (az öltözködésedbe, az étterem-választásaidba, vagy éppen hogyan kötöd meg a cipőd), akkor Őrangyalod jobb, ha felkapcsolja a figyelmeztető lámpákat! Partnered lehet, hogy okokat keres a lelépésre, és még az sem biztos, hogy mindezt tudatosan teszi!

2. Elfelejt hívni. Hogy is volt ez régen? A telefonod állandóan csörgött, hogy „Drágám, mit csinálsz este?", „Drágám, mit gondolsz, mit tegyek?", vagy „Tündérkém, mondtam ma már, hogy mennyire szeretlek?". Hová tűnt a cukormáz? Ma már akkor is elfelejt hívni, ha épp három órát késik a megbeszélt találkozóról? Barátnőidnek nyilvánvaló, de neked még nem biztos: épp most váltottak gyorstárcsázásról blokkolt telefonszámra. Ha különösebb (kézzel fogható) oka nincs, nagyon valószínű, hogy a kapcsolatotok szavatossága elérte azt a bizonyos határidőt.

3. Színt váltott a kaméleonja. Partnered külsejének drasztikus változása arra is utalhat, hogy zöldebb vadászmezőkre kacsingat. Levágatta a haját? Zsírleszívás, új ruhák, új mellek? Barnából átment platinaszőkébe? Esetleg beiratkozott egy új fitness terembe, leadott 20 kilót és a környékbeli vagányokat imitálja? Ne legyünk buták, a drasztikus kozmetikai változások figyelmeztető jelek is lehetnek. Ha ez a hírtelen váltás bármely 4, itt felsorolt figyelmeztető szignállal együtt jelentkezik, akkor készülhetsz rá: hamarosan szólóban vitorlázol.

4. Ok nélküli kritikák. Ha párod már nincs veled egy hullámhosszon, ne lepődj meg, hogy csökken toleranciája. Kritizálni fog durván, fájón. Az is baj lesz, ahogy a fogadat mosod. Minden pici apró dolog, amit eddig szeretett benned, most halálosan idegesíti. Árulkodó jelek, hogy a „tandem-bicaj rögös útra érkezett". Egy meglátás: ha Te ugyanezt tapasztalod felé, toleranciád csökken, kritizálod, akkor ideje elgondolkoznod. Ha nem látod úgy, hogy javulhat a helyzet, inkább engedd el, ahelyett, hogy bántanád.

szakitas25. Elveszti a szex iránti érdeklődését. Mondjuk ki: nem kíván minket. Az egészséges szexuális élet, kimondva, kimondatlanul, a boldog párkapcsolat egyik alappillére. Ha úgy találod, hogy ez az oszlop „alig áll a lábán", ideje az okok gyökerét keresni. Természetes, hogy a boldog párkapcsolat évei során a szex ritmusa „éhesből" átcsap „kényelmesbe". Mindketten sokat tehettek ebben az ügyben, ha komolyan időt szántok a témára, és egymásra. Ha hetek, vagy akár hónapok óta maximum horkolás hallatszik ki a hálószobátokból, ne vicceljünk, „valami van"! Mint a többi jelnek, a „szex-mentességnek" is lehetnek Rád nézve ártalmatlan okai. Nem biztos, hogy az új titkárnő miatt nem kíván. Lehet, hogy csak halálra stresszelik mindenféle határidővel. A jó munkahelyeken, különösen a „multiknál", élet-halál küzdelem zajlik a pozíciókért. Ezért azt javaslom, aktívan keresd az okokat, ne pánikolj azonnal!

Most megismerted a top 5, figyelmeztető szignált. Ne pánikolj! Attól, hogy partnereden megfigyelhető az imént felsorolt viselkedési formák egyike, nem fogtok feltétlenül szakítani. Egyes -izolált- esetekkel sem kell törődnöd, mindenkinek lehet egy rossz napja. Ami már nem vicc, ha az imént felsorolt jelek közül egyszerre többet is tapasztalsz, akár naponta többször is. Ez már komolyan előrevetítheti a szakítást, tehát ideje összekapnia magát Csipkerózsikának!

szakitas3Szóval, ha félsz, hogy otthagynak, a legfontosabb, hogy leültesd partnered, és elmond neki, mit gondolsz. Figyeld reakcióit, szemét, arcát. Rengeteg dologra fény derülhet, előre nem tudhatod! Egy, azaz pontosan egy esélyt mindenki megérdemel. Ha az imént felsorolt jeleket komolyan veszed, és javítod kettőtök kommunikációt, akár az egész kapcsolat új esélyt kaphat.

Engedd, hogy egy klisével zárjak: „Verj át egyszer és szégyen rád! Verj át újra, és akkor szégyen rám!" Vagy ahogy az én drága jó menedzserem mindig mondta: „Minden kapcsolat az első átverésig tart!"

 

 Vigyázzatok magatokra, egymásra!

 
Forrás: Elina Furman, párkapcsolat-szakértő.

szakitas4Több, mint 20 könyv szerzője, többek között a "Kiss and Run: The Single, Picky, and Indecisive Girl's Guide to Overcoming Her Fear of Commitment." New York Times best-selleré. ("Csók és futás: a szingli, válogatós, döntésképtelen lány útikönyve az elkötelezettséghez." (nagyjából így hangzik). Rengeteg Tv és rádióműsor népszerű vendége. Írásait a New York Times, Cosmopolitan, USA Today, és Fortune publikációban találhatod. Közvetlen oldala: www.kissrunbook.com Meglepne, ha azt mondanám: New Yorkban él? Szerintem nem... :)

Elina írására így reagáltak a yahoo olvasói, sajnos anonim. Neveket nem vehetünk át. Mindent az adatvédelemért. Grrrrrrrrrr! Higgyétek el, nem fiktívek. Értetek mindent, de ennyire kreatívak még mi sem vagyunk...

„Sajnos rá kellett jönnöm: Elina 5 pontja végtelenül korrekt. A szomorú a sztorimban, hogy én akartam szakítani! Háromszor, hogy pontos legyek! Mindháromszor elutasította a szakításnak még a gondolatát is. Így szeret, meg úgy szeret. Egy hónapra rá, fogja magát, és egyszerűen kirúg! Nem mondom, ekkor meglepődtem. Most úgy tűnik, inkább a „dobó" szerepét akarta, mint a „dobott-ét". Ennek a nőnek gyereke van, szingli, ezért úgy értelmeztem, hogy fontos megvédenie imázsát a barátnői előtt. Én nem imázsból akartam szakítani vele, meg voltak a saját okaim. Nem bántam a kis srácot, szerettem is, de a hölgy egyre elviselhetetlenebb lett. Ha egy közös eseményen együtt voltunk, mindig magamra hagyott, és elvegyült a barátaival. Teljesen izolált. Azt már korábban is tudtam, hogy önző, és szeret a figyelem középpontjában lenni. Csak hát szerettem, és ilyenkor túl sokat is elnézünk a másiknak.

Ez azonban nem volt elég, meg kellett koronáznia viselkedését. Hetekkel ezelőtt elterveztünk egy hétvégét együtt a 7 éves kisfiúval és vele. A kis srác iskolai projektjét akartuk segíteni. A hétvége első napján telefonált egyik barátnője, hogy este „csajos este van". Erre fogja magát, és otthagyja a barátját (engem) meg a saját kisfiát! Ha engem leszar, az egy dolog, de milyen nő az, aki így bánik a saját vérével?

Ez volt az utolsó cérnaszál.

Bár még a szakításnál is elbánt velem, nem haragszom. Örülök, hogy vége. Nincs értelme olyannal együtt lenni, aki nem tud fontossági sorrendet felállítani.

Most a kisfiúnak megint meg kell majd szokni egy új férfi-szereplőt.

Sorrendben ez lesz a 4. Nagyon sajnálom Őt."

„Olyan igaz! Én most pont a másik oldalon vagyok...vitát szítok okok nélkül...Nem érzem, hogy fel kellene vennem a telefont, mikor hív. Emellett állandóan kritizálom. Egy hónapja új ruhákat vettem, és már le sem akarok vele feküdni. Csak a gondolat, hogy munka után hozzá kell hazamennem, irritál. Minden jel arra mutat, hogy szakítani fogok a férjemmel!"

„Az emberek ma már olyan hamar feladják a párkapcsolatukat! Valami kellemetlen történik, vagy unatkoznak, és ez már elég. Az is lehet, hogy elveszettnek tűnik az a bizonyos „tűz". Ahogy Elina mondta, egy idő után a szex egy lassabb ritmust vesz át.

Ez az idő, amikor igazán elkezdődik egy kapcsolat, amikor dolgoznod kell rajta! Van egy könyv, az a címe „Az 5 test-nyelv" (Gary Chapman), és nagyon idevág!

A szerelem öt nyelve a következő: a megerősítés szavai, minőségi időtöltés, ajándékozás, kiszolgálás, és fizikai érintés. Mindenki „beszél" ezek közül legalább egy, de akár több „nyelvet" is. Ha a partnered pont a te „nyelvedet" nem beszéli, akkor nem érzed, hogy szeret, és vica-versa. Én szeretem, mikor megérintenek, simogatnak, megcsókolnak. Mikor a férjem ezt nem teszi, akkor úgy érzem, hogy nem is szeret.

Amikor én a megérintem a férjemet, akármennyit csinálom, nem érzi, hogy szeretem. Viszont látom az arcán, hogy imád, mikor kivasalom az ingét, kiviszem a szemetet, vagy elviszem a kocsit mosatni. Tudja, hogy érte teszem, és hogy szeretem. Látom, ilyenkor megnyugszik. Az ő szótárában ez a „szerelem".

Javaslom, hogy olvassátok el partnereddel ezt a könyvet! Még egy kvíz is van a hátuljában, amivel könnyebben megtaláljátok saját „nyelveteket". Ha a pasid azt mondja „Soha nem megyünk sehova!", akkor a minőségi időtöltést értékeli szerelemnek. Ha Te erre azt válaszolod „Te meg soha nem veszel nekem semmit!" akkor a Te nyelved az ajándékozás. Ne felejtsétek, egyszerre több „nyelvet is beszélhettek". Na ez az én kis 5 filléres véleményem..."

„Most már tényleg ott vagyok, hogy nem érdekel. Annyi problémát okozott nekem ez az ember, hogy nem is akarom megjavítani a viszonyunk! Fáradt vagyok az állandó jelenetektől, fáradt vagyok Tőle is! Kösz mindent..."

„Húha! Most fogtam csak fel, hogy én csinálok mindent, amit Elise felsorolt! Itt az ideje leülnöm a barátommal, aki mellesleg 4 órányi vezetésre lakik. Ennek nem kellett volna figyelmeztető jelnek lennie? Elköltözik a pasid és csak hetente néhányszor találkoztok...? Hmmmm." „Csatlakozom az előttem szólóhoz...!"

Kérdés, komment? A következő írásban a szakítás 5 alapszabályát tárgyaljuk.

Ne indulj csatába e „fegyverek" nélkül! Hamarosan Jön!


Kedvencekhez (0) | Találatok: 31507

Hozzászólások (11)
1. 01-03-2013 10:15
girls evening dresses
I just stumbled upon your blog and wanted to say that I have really enjoyed reading your blog posts.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
2. 20-02-2013 10:15
cheap christian louboutin pumps
http://www.redclshoes.com cheap red bottom shoes
Írta: jonajona (Regisztráltak)
3. 20-02-2013 10:15
loushoes
I join bbwatches.com. It was and with me. Let's discuss this question.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
4. 15-02-2013 23:52
swiss replica patek philippe
http://www.nanwatches.org/ rolex replica swiss
Írta: jonajona (Regisztráltak)
5. 15-02-2013 23:52
replicas montblanc
I’ve been visiting your blog for a while now and I always find a gem in your new posts. Thanks for sharing.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
6. 11-02-2013 08:46
mother of the bride suits
http://www.redsolesshoes.net christian louboutin on sale
Írta: jonajona (Regisztráltak)
7. 11-02-2013 08:46
tiffany blue mother of the bride dresses
Great. found your site on del.icio.us .
Írta: jonajona (Regisztráltak)
8. 10-02-2013 19:30
wedding dresses
http://www.bigdress.org hot wedding dresses
Írta: jonajona (Regisztráltak)
9. 10-02-2013 19:30
affordable wedding dress
I happen to enter your blog with the help of Google search. To my sheer luck I got what I was searching for. Thanks.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
10. 09-02-2013 12:58
braut u abendmode
Austauschbare Ärmeln Bubble-Kurzarm-Absatz um lange von den Spitzen Ärmeln, drehen Brautkleid Ärmel sich als unberechenbar und Designer präsentieren ihre Styles auf die Reichen, [url=http://www.barkleider.net/cocktailkleider.html]ballkleider cocktailkleider[/url] chic, fashion, Mantel Brautkleider Mode sein wird schwer, über das Ändern denken. Transparentem Stoff peekaboo Tüll und transparentes Glas Garn und mehr Baotou Material aufgebracht wird, zeigten die Designer ihre anbeten von transparenten Materialien, um sicherzustellen, dass Hochzeit ist nicht mehr in einem sehr guten Wellness-, [url=http://anthonycarter.webnode.com/博客]Christian Louboutin shoes are at current declared among the vfdvre[/url] aber ein bisschen weicher [url=http://www.barkleider.net/abendkleider.html]abendmode online kaufen[/url] , sanfter Mode Hochzeit einzigartig Gesandte für den Garten Hochzeit . Asymmetrischer Ausschnitt aus der griechischen Inspiration, eine Schulter-Stil Liebsten Brautkleider auf der Bühne noch einmal in der 0, es geht um die Braut zu machen scheinen besonders stilvoll und ansprechend.
Írta: jonajona (Regisztráltak)


 
< Előző   Következő >

Szólj hozzá cikkeinkhez

1. A zsírleszívástól a fürdőruhák (1x)