szepuljunk.com

Bejelentkezés


Elfelejtette a jelszavát?

Látogatók

Kezdőlap
A szakítás spirituális szabályai
Felhasználói értékelés: / 12
GyengeJó 
Tartalomjegyzék
A szakítás spirituális szabályai
oldal 2

A szakítás közeledtének 5 legszembeötlőbb jele után jöjjenek a szabályok!
Nemrég egy fórumon a következő levelest olvastam:

Image„Már egy éve együtt vagyok a barátommal. Egy ideje úgy érzem: kapcsolatunk stagnál.  Már nem tervezem annyira lelkesen a közös jövőt. Sőt egyáltalán nem vagyok lelkes. Olyan kapcsolatra vágyom, mely egyszer igazi házasságba torkollik, olyanra, amelyből tovább lehet lépni. A kérdésem nem az, hogy szakítsak-e, vagy sem. A kérdés az, hogyan. Hogyan szakíthatok a legkisebb fájdalmat okozva a másiknak? A szimpla igazság: már nem vagyok szerelmes belé.”
 
 

 

Kedves „Már nem szerelmes”!

Sokan érzünk veled együtt. Aki igazán gyengéd, az tudja értékelni: milyen, ha egy másik embernek nem akarunk fájdalmat okozni. A kihívás számodra bizonyára nem az, hogyan légy gyengéd. A kihívás az: hogyan készítsd fel magad arra a „nem annyira gyengéd” feladatra, amit szakításnak hívunk.

Elérkeztünk a szabályokhoz:

1. Fogadd el: a szakítás –bármilyen okosan csinálod is- nem lesz kellemes. Tudd, hogy mi vár rád. Légy felkészülve, hogy Te leszel a „rossz fiú”, vagy „rossz lány”. Sőt, próbáld meg élvezni ezt a szerepet! Hisz tudod miért teszed, amit tenned kell! Magadért, jövődért, hogy boldogabb légy!

2. A végső beszélgetés előtt, végy nagy lélegzetet, tisztítsd meg tudatod a kétségektől. Legyen számodra kristálytiszta: véget kell vetned a kapcsolatnak. Rakd félre a komplexitást, bonyodalmakat. Maradj az egyszerű megoldások mellett, amennyire lehet.

3. Nem kell megindokolnod miért! Ez nagyon fontos! Bármilyen okokat is sorolnál fel, tudod, hogy a végső ok: már nem szereted a másikat. Ne bonyolódj bele magyarázatokba, féligazságokba. Nem kell visszaigazolnod szándékod. Ahogy a szerelem maga nem egy megfogható, racionális dolog, úgy a „nem szerelem” sem az. Nem kell megindokolnod, miért nem vagy szerelmes. Már nem vagy és kész! Ettől még pont ugyanolyan jó ember vagy, mint eddig voltál. Ráadásul –sokakkal ellentétben- még őszinte is.

4. Légy gyengéd, de kristálytiszta és határozott. A szándékod nem a másik bántása. A szándék szimplán a továbblépés mindkettőtöknek. Lehetsz 50% gyengéd, 50% határozott, de gyengédebb semmi esetre sem!

5. Gondolatban már végeztél ezzel a kapcsolattal. Lezártad. Ezért a beszélgetés végén tényleg „engedd el” a másikat. Gondolataid csapongni fognak majd, de próbálj meg nem elemezni, vagy visszamenni a múlt eseményeihez. Megtörtént, továbbléptél.

6. Hah! Az 5. szabály ellenére tudod, hogy a lezárás-továbblépés fázis egy kissé túl idillisztikus, igaz? Sokszor visszamész majd a végső pillanathoz, esetenként még megbánást is érezhetsz. Tudod miért? Mert a lelkünk mélyén a mondatok végén sokszor vessző van és nem pont. Ott semmi sem annyira végső, mint itt, a való világban. Jöhetnek-mehetnek ellentmondásos gondolatok, de egyvalamit nem tehetnek: nem akadályozhatják meg a gyors és tiszta, lehetőségekhez képest egyszerű szakítást.

Emlékezz: a végén ezzel teszed magadnak, a másnak is a legjobbat.

Forrás:

Image
Thomas Moore:
Író, pszicho-terapeuta, előadó. A beliefnet.com publicistája, aki 13 (!) évig katolikus szerzetes volt! Előtte több híres egyetem pszichológia-professzoraként tevékenykedett, de teológiából és zenetörténetből is mesterfokú képzettséggel rendelkezik. Az interneten a www.careofthesoul.net –en találod.


Kedvencekhez (0) | Találatok: 18262

Hozzászólások (11)
1. 15-02-2013 18:29
bvlgari replicas
http://www.nanwatches.org/ replica rolex watches
Írta: jonajona (Regisztráltak)
2. 15-02-2013 18:28
tag heuer swiss replica
I happen to enter your blog with the help of Google search. To my sheer luck I got what I was searching for. Thanks.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
3. 11-02-2013 01:47
formal mothers of the bride dresses
http://www.redsolesshoes.net cheap red sole heels
Írta: jonajona (Regisztráltak)
4. 11-02-2013 01:47
formal wedding gowns
I stumbled on this article on Yahoo despite the fact that I was looking for something similar, but I just wanted to say excellent stuff and I 100 % agree. Is there any way to subscribe to fresh content?.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
5. 10-02-2013 11:47
affordable bridesmaids dresses
http://www.bigdress.org hot wedding dress
Írta: jonajona (Regisztráltak)
6. 10-02-2013 11:47
affordable cocktail dresses
I like the blog too much. Keep working on it.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
7. 09-02-2013 07:01
gĂźnstige elegante abendkleider
http://www.barkleider.net/ brautkleid
Írta: jonajona (Regisztráltak)
8. 09-02-2013 07:01
brautkleider empire
Wow! Thank you! I always wanted to write in my site something like that. Can I take part of your.
Írta: jonajona (Regisztráltak)
9. 07-02-2013 04:00
wedding dress with train
http://www.samodress.net/Bridal-Gowns.html ball dresses and gowns
Írta: jonajona (Regisztráltak)
10. 07-02-2013 04:00
dress for prom
I have to say, I enjoy reading your blog. Maybe you could let me know how I can subscribing with it ? Also just thought I would tell you I found your page through google.
Írta: jonajona (Regisztráltak)


 
< Előző   Következő >

Szólj hozzá cikkeinkhez

1. A zsírleszívástól a fürdőruhák (1x)